img-sertifikacia

Сертификација на системи за квалитет – ISO Стандарди

Гарантиран, сигурен и објективен: TÜV NORD CERT ви помага со аудити, тестирање и сертифицикација на вашиот систем за управување во областите на системите за квалитет, персонал и сертифицирање на производи. Во зависност од вашите индивидуални барања, можеме да ви понудиме квалитетна сертификација врз основа на заеднички законски барања или според доброволни стандарди. Нашата меѓународна мрежа на експерти и аудитори (оценувачи) ќе ве поддржи со звучно техничко знаење. Нашите пристапи далеку ги надминуваат конвенционалните стандарди. Тие гарантираат сигурно и долгорочно обезбедување на квалитет на највисоко ниво. Искористете се од нашето знаење денес и дознајте повеќе за нашите сертификати за подолу наведените стандарди.

TÜV NORD CERT нуди Сертификација на Системи според различни стандарди, во согласност со потребите и барањата на компаниите и организациите. Нашата предност е во тоа што нудиме во име на една организација сертификација на мноштво стандарди и располагаме со специјалисти со цел за задоволување на Вашите потреби.

Нашите Акредитирани Сертификации се следните:

Систем за квалитет

 • ISO 9001:2015

Систем за заштита на животната средина

 • ISO 14001:2015
 • EMAS
 • CO2 Verification
 • “BLUE ANGEL” CERTIFICATION – ECOLABEL
 • ISO 14064 – Greenhouse gases and Verified Carbon Footprint
 • ISO 14021 – Environmental labeling, Self-declared environmental claims
 • ISO 14025 – Environmental Product Declaration (EPD)

Management system for private security operations (Компании за приватно обезбедување)

 • ISO 18788:2015

Систем за безбедност при работа

 • ISO 45001:2018 (OHSAS 18001:2007)
 • SCC + SCP

Систем за управување со енергија

 • ISO 50001:2018
 • ENplus – Сертификација на дрвени пелети
 • ISCC/REDcert – Сертификација на биомаса и биогас (International Sustainability & Carbon Certification)
 • Carbon Services – Corporate and Product Carbon Footprint (CCF/PCF)
 • Climate Change – Clean Development Mechanism (CDM)

Безбедноста на храна

 • ISO 22000:2018
 • HACCP
 • FSSC 22000
 • IFS (Food, Logistic, Broker, HPC, PACsecure)
 • BRC Food & BRC Packaging
 • GMP + (Good Manufacturing Practice)
 • Global G.A.P.
 • FAMI QS
 • Supplier Audits – 2nd party audits

Шуми и дрво (хартија)

 • FSC® CoC
 • PEFC

Автомобилска и железничка индустрија

 • Automotive
 • IATF 16949:2016
 • VDA 6.1, 6.2 & 6.4
 • Железничка индустрија
 • IRIS
 • ISO 15085

Корпоративна Социјална (Општествена) Одговорност

 • Корпоративна Социјална (Општествена) Одговорност
 • BSCI – Business Social Compliance Initiative
 • SA 8000 – Social Accountability
 • SMETA (Sedex) – SEDEX Members Ethical Trade Audit
 • GRASP
 • ISO 26000:2010
 • WRAP – Worldwide Responsible Accredited Production
 • UTZ
 • Supplier Audits – 2nd party audits

Anti-bribery (систем за управување со поткупувањето)

 • ISO 37001:2016

Систем за управување за образовни организации

 • ISO 21001:2018

Услуги за превод

 • ISO 17100:2015

Систем за управување безбедноста на сообраќајот на патиштата

 • ISO 39001:2012

Здравство и медицински помагала

 • EN 15224:2012
 • EN ISO 13485:2016
 • ISO 22716:2007
 • Good Distribution Practice for Medical Devices (GDPMD)
 • GOOD AGRICULTURAL AND COLLECTION PRACTICES (G.A.C.P.)

Нафтена инустрија и гас

 • ISO/TS 29001:2010

Sustainable Events (Одржливи настани)

 • ISO 20121:2012

Систем за управување со средства

 • ISO 55001:2014

Систем за управување со објекти

 • ISO 41001:2018

Customer Contact Center (Контакт Центри за Корисници)

 • ISO 18295:2017

Specification for security management systems for the supply chain (Систем за управување со безбедноста на синџирот на снабдување)

 • ISO 28000:2007

GMP Cosmetics (Добра Производна Пракса за Козметика)

 • ISO 22716:2007

Задоволство на клиентот

 • ISO 10002:2018

Сертификација на QМС за заварување

 • EN 1090
 • ISO 3834
 • EN 15085

Систем за управување со усогласеноста

 • ISO 37301:2021

Services of Real Estate Agents (Барања за давање услуги на агенти за недвижнини)

 • EN 15733:2009

Систем за управување со штетници (Pest Management)

 • EN ISO 16636:2015 (CEPA Certified)

Услуги за учење надвор од формалното образование

 • ISO 29993:2017

Управување со ризици

 • ISO 31000:2018
Како можеме да ви помогнеме?